Air Conditioner en Airconditioning

Airco Rotterdam

 

Tegenwoordig leven de meeste mensen in gebouwen waar de kamertemperatuur tussen 60 C (getest bij 40 C) en 65 C ligt. In Europese landen en in Azië gebruiken de mensen airconditioners om de temperatuur te verlagen in kamers die niet van airconditioning zijn voorzien. Door een airconditioner of een centraal luchttoestel te gebruiken, kunnen we het binnenklimaat regelen. Als we weinig mensen in huis hebben of een enkele slaapkamer, die zo is ingericht dat alle acht mensen samen in één ruimte moeten slapen, kan de temperatuur oplopen tot 100 C. De regeling van de airconditioning moet in staat zijn om te gaan met een situatie waarin we ons op een temperatuur van 65 C bevinden.

De mogelijkheid om de temperatuur in een ruimte te regelen hangt af van het soort regeling dat we gebruiken. Onze airconditioner regelt ook automatisch de distributie van koele lucht. In grote huizen met grote kamers en meerdere mensen die in een kleine ruimte wonen, is de temperatuur meestal 200 C. De koele lucht wordt vanuit de centrale kamer in de grootste hoeveelheid verspreid. Tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan een temperatuur van 105 C in de slaapkamer. De airconditioner zal de temperatuur op een constant peil houden, met een minimum van twee graden verhoging. Het zou beter zijn de temperatuur met – 1 C te verhogen als het ’s nachts koud begint te worden. Als we een airconditioner gebruiken, kan deze de temperatuur op 65 C houden en als de slaapkamer zich in de kelder bevindt, kan de temperatuur worden verlaagd tot 50 C, wat een redelijk goede temperatuur is voor ons allemaal. Als de kelder echt klein is, kan de temperatuur nog verder worden verlaagd tot 40 C, wat de temperatuur is die de voorkeur geniet van mensen die ’s nachts vaak naar de badkamer moeten.

Over het algemeen is een goede airconditioner luchtbevochtiger in staat om iemand al het comfort te geven dat het waard is. Als u in een raamloos appartement op het centrale plein van uw gebouw woont, zult u in de winter niet kunnen genieten van de luxe van een aangename warme temperatuur. Het is mogelijk om de koele temperatuur te regelen zonder een airconditioner door gewoon een groot aantal verfrissende drankjes voor een ventilator te plaatsen. Door een airconditioner of een luchtbevochtiger te gebruiken, kan ook de luchtkwaliteit in de kamer worden verbeterd. Het is veel beter om stof en andere luchtverontreinigende stoffen te vermijden, want een vuile airconditioner produceert ook ongezonde lucht. Gelukkig kan de airconditioner de kamer koelen of verwarmen. De kwaliteit van de lucht in de kamer is afhankelijk van de kanalen van uw airconditioner en de plaats waar de airconditioner is geïnstalleerd.

Lees meer:

Warmtepompen Dordrecht