Aluminium kozijnen

Kozijnen repareren

 

Aluminimum raamkozijnen repareren zijn zeer energie-efficiënt. Ze verminderen tocht en verbeteren de isolatie. Ze zijn iets duurder dan houten kozijnen voor de ramen, maar kunnen u uiteindelijk geld besparen. Omdat ze dikker zijn dan houten kunt u ze gebruiken voor zowel brand- als metalen ramen of een combinatie van beide. Aluminium raamkozijnen komen in principe in 1-19 van 1 inch van de onderkant van de vensterbank tot de vensterbank. Dus, als u een houten raamkozijn heeft kunt u alleen aluminium gebruiken voor de vensterbank en het raam zelf. Ongeveer 15 – 20 procent is normaal gesproken veelbelovend en u kunt aluminium gebruiken om uw bestaande aluminium kozijn te bedekken. De aluminium kozijnen hebben vaak niet al te veel onderhoud nodig. Als u ev ellebogen in uw raamkozijn heeft, kunt u deze met aluminium bedekken om de isolatie naar binnen te helpen duwen.

Als u dubbele beglazing hebt met koelfolie tussen elke ruit, kunt u aluminium kozijnen gebruiken en sommige harsen in polypropyleen. Het raamkozijn zelf zal van binnen uit aluminium zijn.

Zodra u uw raamkozijn heeft, is het tijd om uw glas te halen. Vergeet niet dat een dubbele beglazing twee bladen heeft die de ruiten in de twee ruiten van elkaar scheiden.

Als u uw glas moet vervangen, kunt u het glas laten afwerken met een nieuwe urethaanplaat, zodat u een driedubbele ruit hebt. Dubbel glas urethaan blokkeert meer infrarood licht en zorgt dus voor meer isolatie. In sommige gevallen geeft dit u een R-waarde die hoger is dan R-19, wat de meeste bouwers en constructiebedrijven zullen gebruiken voor een nieuw huis. Dit is natuurlijk perfect om het comfort van uw huis te verhogen en uw energiefactuur te verlagen. U kunt bij uw leverancier informeren naar de details. Dubbelwandige urethanen zijn meestal voorzien van een aluminium frame om het glas extra stevigheid te geven.

Als u uw huidige ramen naar een hoger niveau wilt tillen, kunt u overwegen een raam in vinylvorm aan uw huis toe te voegen. Dit geeft u de schoonheid van hout met de isolerende eigenschappen van urethaan.

Vinyl ramen zijn opgehangen aan een stalen frame en zijn aan de buitenzijde vlak geverfd, waardoor ze weinig onderhoud vergen.

Lees meer:

Renovatie kozijnen

Kozijn reparatie