De beste tijd om uw huis te verkopen

bouw en wonenDe beste tijd om uw huis te verkopen

Wat is de beste tijd om te verkopen?

Is er een ideale leeftijd om uw huis te verkopen? De belangrijkste reden dat veel gepensioneerden hun huis verkopen is dat het niet aan hun behoeften of verwachtingen voldoet en een aanzienlijke cashflow veroorzaakt. Als u wilt genieten van de opbrengsten van uw huis te verkopen, de beste tijd om te verkopen is voordat u van plan bent om met pensioen te gaan. Wanneer u besluit niet met pensioen te gaan, zult u na uw pensionering niet in financiële nood komen zoals u dat in een ideale tijd wel zou hebben. Maar, realiseert u zich dat u veel meer te verkopen heeft in de eerste zeven jaar na de verkoop van uw huidige woning. De belangrijkste redenen om te verkopen zijn meestal: 1) ouder wordende ouders, 2) behoefte aan begeleid wonen, 3) waardeverlies van uw huis, 4) behoefte aan een verpleeghuis, of 5) behoefte aan verpleeghuiszorg.

Het is belangrijk om realistisch te zijn over uw woonwensen en uw vermogen om met uw huis om te gaan. Als u realistisch bent over uw huidige woonwensen, krijgt u een indicatie op welke gebieden u aanpassingen kunt doen aan uw huidige woning. Een woonprofessional kan u helpen te bepalen wat deze aanpassingen moeten zijn zodat u kunt overleven in uw huidige woning. Het is belangrijk om te beseffen dat de vermindering van de waarde van uw huis en de noodzaak voor een woonvoorziening een enorme emotionele stressfactor kan zijn. Uw huidige huis moeten verkopen kan traumatiserend en overweldigend zijn, vooral als u een huis moet verkopen dat spullen bevat waar u van houdt.

Wat voor aanpassingen moet u eventueel aan uw huis doen? De eerste stap die u moet nemen is de inventaris van uw huis. U zult alles wat u aan uw huis heeft willen inventariseren en prijzen, zodat u gemakkelijk kunt bepalen wat er gedaan moet worden. Voor een oudere senior is dit een noodzakelijke stap voor de verkoop. Voor een jongere senior is dit een welkome stap om u te ontdoen van overtollige familie meubels en persoonlijke items.

Voor een oudere senior, zult u in staat zijn om een aantal items te benoemen die ze niet meer willen. Misschien wilt u deze items toevoegen aan uw gebruikslijst, zodat u de verkoop van uw huidige woning gemakkelijker kunt maken. Voor een jongere senior kan het weggeven van spullen die ze niet nodig hebben een geweldige ontspanning van de dag zijn.

En voor een oudere senior, als ze hun huis willen of moeten inkrimpen naar een lager niveau, zorg ervoor dat je ze laat weten dat dit een goede zaak is. Natuurlijk, een grotere plattegrond bevordert ook een meer ontspannen benadering van uw verkoop. Als u uw huis verkoopt en een gepland pensioen in de toekomst heeft, kunt u uzelf de tijd geven om uw plannen op zijn plaats te zetten.

Dus moet u uw huidige huis nu verkopen of wachten om te komen met uw plan over de verkoop? Maak dit een beslissing waar u mee kunt leven. Het is helemaal aan u. Als u besluit te verkopen, zorg dan voor een plan en beslis of u uw huidige woning wilt verkopen en in een instelling voor begeleid wonen wilt gaan wonen, of dat u uw huidige woning wilt verkopen en vervangen door een kleinere woning. Als u niet zeker bent van uw woonwensen tijdens uw pensioen, wacht dan niet. Maak dit een beslissing waar u sterk mee kunt leven.

Lees meer:

Huis verkopen Enschede 

Huis verkopen Breda 

Huis verkopen Roosendaal