Zonnepanelen

Zonnepanelen met micro omvormer

 

Zonnepanelen met micro ontvormer bestaan uit een aantal afzonderlijke fotovoltaïsche cellen; één enkele kleine fotovoltaïsche cel is veel minder productief dan meerdere gekoppelde cellen. Door meerdere fotovoltaïsche cellen met elkaar te verbinden wordt de energieproductie met 10 tot 150 procent verhoogd.

Zonnecellen worden meestal gemaakt van silicium. Silicium is het meest praktische materiaal om in het fotovoltaïsche proces te gebruiken, aangezien silicium gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop is. Wanneer zonnecellen voor het eerst worden vervaardigd, moeten zij worden gefreesd en gegoten om de vorm van een dakpan te krijgen. Dit werd gedaan om de hoeveelheid lelijke draden te verminderen, de installatie te vergemakkelijken en de zonnecellen te beschermen. Zonnecellen zijn veel stabieler geworden sinds met het ontwerp en de constructie ervan is begonnen. Zonnecellen zijn nu zo veelzijdig dat ze kunnen worden ontworpen in een vacuüm en in het spoor van bestaande elektriciteitsnetstructuren. Fabrikanten zijn specialisten in het produceren van verschillende soorten zonnecellen, zonnepanelen zijn nu klaar om uw huis van stroom te voorzien.

Hoewel zonnecellen zeer efficiënt zijn in het leveren van zonne-energie, is het nog een hele uitdaging om de zonne-energie om te zetten in elektrische energie. Eenmaal bereikt, is dit proces ruwweg honderd keer efficiënter. Dit betekent dat het een lang proces zal zijn voordat het gebruik van zonne-energie een belangrijk onderdeel van onze elektriciteitsnetten is. Naarmate de technologie voortschrijdt, wordt het gebruik van generatoren die zonne-energie omzetten in elektrische energie, steeds populairder als een belangrijke bron om in onze elektriciteitsbehoeften te voorzien. Een van de meest opwindende innovaties op het gebied van het gebruik van zonne-energie is momenteel de sunbolt, een generator die ’s nachts elektriciteit kan opwekken uit zonne-energie.

Hoewel het duidelijk is dat het mooie van zonnepanelen de lagere energiekosten zijn, is het grootste nadeel van zonnepanelen de hoge initiële kosten. Eén zonnepaneel kan bijvoorbeeld wel $1.500 kosten. In het verleden geloofden sommigen dat als u zo’n hoge prijs voor een zonnepaneel zou kunnen betalen, het wel eens ongeschikt voor uw situatie zou kunnen zijn. Maar men heeft ontdekt dat het installeren van zonnebedekking op uw dak of het hebben van een dakluik op zonne-energie (een apparaat dat lucht kan aanzuigen via een klep in het dak) de levensduur van de fotovoltaïsche cellen verlengt.

Zonnepanelen werken over het algemeen beter in de zonnigere klimaten van de wereld. Zonnepanelen lijden minder schade van sterke negatieve of sterke positieve winden. Nu de certificering van zonnepanelen is uitgebreid, beginnen veel mensen te denken dat zonnepanelen een verstandige investering zijn. Het is zo dat investeren in deze milieuvriendelijke, hernieuwbare energiebronnen u op de lange termijn meer geld zal besparen. De technologie van de zonnepanelen is nog niet aan vervanging toe, maar ze gaat langzaam vooruit in het realiseren van haar volledige potentieel in de wereld.

Lees meer:

Duurzaamheid zonnepanelen

Glas glas panelen