Houten Vloer Basis

Vloer schuren Amsterdam

 

 

 

 

 

 

Procedures voor schuren en oliën

De buitenste laag van de houten vloer krijgt eerst een basisoliecoating. Deze coating versterkt de natuurlijke kleur van het hout en geeft het een aantrekkelijk uiterlijk. Slecht hout is meestal verkleurd, verbleekt of bedekt met een dun laagje vuil. Om dit stadium voorbij te zijn, moet de vloer een gelijkmatige laag olie krijgen, die zowel op de boven- als op de onderkant van het houtpaneel wordt aangebracht. Bovenop deze olielaag vindt dan automatisch het schuren plaats. Afhankelijk van de houtsoort reageert de olie vervolgens ook nog met de houtvezels die zich tegen de schuurpapierstoten verzetten. Deze olie-verniscyclus is niet alleen gekozen vanwege de schuurmethode, maar ook om de inherente kwaliteit van het hout te behouden.

Als de olie voor houten vloeren eenmaal is aangebracht, ontstaat er een huid die op de houten vloer ligt. Deze olie vormt dan een filmlaag over het oppervlak van het hout. De olie van de bovenkant van de houten vloer geeft dan een natuurlijke beschermlaag, die, naarmate de olie zijn natuurlijke veroudering doormaakt, zorgt voor de kwaliteit van de houten vloer waarvoor hij is ontworpen. De olielaag wordt ongeveer 4 uur tot een hele nacht droog gelaten. Maar omdat de houten vloer in deze periode ongetwijfeld veel te verduren krijgt, moet de olie drie tot vier uur worden beschermd tegen vuil.

Zodra de olie droog en verdwenen is, komt de schuurmethode in actie. Omdat het schuren een gevlekt oppervlak achterlaat, zal het niet altijd aan de bovenkant van het houten vloeroppervlak liggen. Om onderscheid te maken tussen plamuur en oppervlakkige plinten, geldt als vuistregel dat u alle beitsen die u van plan bent te gebruiken als plamuur moet gebruiken. Afwerkingen die bedoeld zijn voor hout zijn meestal in de fabriek aangebrachte lagen polyurethanen, vernissen, olie-polyurethanen, lijnzaad of wavelengthout.

Schuurpapier methode

Deze procedure wordt beschouwd als de meest geschikte manier om hout in verband met vloerbedekking te beschermen en te verzegelen. Door de houten vloer te schuren, zorgt u ervoor dat uw afvoersysteem (gewenningsvlies) geen potentiële opslagplaats wordt voor te veel dode insecten. Als dit op de natuurlijke manier gebeurt, is dit een zekere manier om van die dode insecten af te komen die door duizenden mensen op uw houten vloer worden geAanstoken.

In het ideale geval gebruikt u een schuurmachine. Een groot type schuurmachine, speciaal bedoeld voor houten vloeren, klaart de klus goed (wat het esthetische aspect betreft) door een zeer glad oppervlak achter te laten. Een schuurmachine met grove schuurkorrels is niet goed voor houten vloeren, omdat deze geen glad oppervlak achterlaat waarop de stofzuiger kan zuigen en de dode insecten onder de papieren barrière kunnen worden verplaatst.

In bossen worden meestal alleen al door het schuren van onze houtkachels bijna 2000 insecten per procent gevangen. De reden daarvoor is dat de insecten geen genoegen nemen met het maken van een gat in onze kampeerplaats om ruimte te maken. De insecten gaan heen en weer naar de kampeerplaats, graven gaten in ons hout en komen dan steeds weer terug naar onze kampeerplaats. Als onze aangelegde grond alleen maar schuurt, is de kans groot dat deze insecten een ander plekje vinden om in te kruipen.

Opruimen!

Na afloop van de houtreiniging bent u nu verlost van de tapijtvlek. Schimmel en meeldauw blijven in hout zitten door zich vast te hechten aan de huid van de dode insecten, waardoor het stof I het hout blijft zitten. Wanneer we onze huismeubelen mee naar buiten nemen, laten we de houten vloeren vaak de hele nacht druipnat liggen. Als de schoonmaak klaar is, ruikt uw kamer naar een rijke insectengeur in de vroege ochtend!

lees meer:

Vloer schuren Rotterdam

Vloeren laten schuren